Неаблативна кожна регенерация.Триизмерна концепция за подмладяване на кожата. NEOGENESIS посредством NdYag 1064 nm технология.

Лазерното обновяване е нетравматична процедура, която значително намалява белезите  на  кожно  фотостареене. Тези промени настъпват постепенно във времето и се предизвикват от постоянното въздействие на ултравиолетовата слънчева радиация върху кожата, под въздействието на генетични фактори, начин на живот, вредни навици и др.

Усройството на дермата най- общо е представено от  два вида структури: колагенови и еластинови фибри, които оформят скелета и са поддържащите елементи, отговорни за еластичността и хиалуроновата киселина, която е матрикса или т.нар. „пълнител” на кожата, отговорна за хидратацията. С напредване на възрастта и излагането на ултравиолетова радиация, колагеновите и еластиновите фибри се отпускат, набраздяват и еластичността им се намалява, производството на хиалуронова киселина – също регресира. Все по-често виждаме 30 годишни пациентки с изявена загуба на еластичност, повърхностно разширени капиляри (телангиектазии), тъмни петна (хиперпигментации, слънчево лентиго) и начало на фини бръчици. С напредване на времето и периодичното излагане на изкуствени и естествени източници на UV радиация, тези промени се засилват.

Лазерната система Qanta system Light B  1064 nm има много добра абсорбция на лазерния лъч от кожните хромофорите  хемоглобин, меланин и вода. При процедурата лазерно подмладяване, те се загряват до до определена температура и променят своята структура. Това е последвано от естествена стимулация на собствените фибробласти към производството на нови колагенови и еластинови нишки. Малките кръвоносни съдове, които причиняват т. нар. еритроза (зачервяване) на бузите се свиват трайно, тъмнооцветените пигментации са подложени на деструкция и се изчистват от нормалния кожен цикъл. Хемоглобина в телангиектазиите абсорбира лазерната светлина, която в кожата се превръща в топлина и предизвиква вазоспазъм и ендотелиална термична коагулация, с последващо елиминиране на васкуларния съд. Абсорбцията на водата в инфрачервения спектър на NdYag 1064 nm , причинява рязко повишаване на локалната температура за много кратко време, предизвикващо фрагментирането на съществуващите колагеновите и еластинови фибри и стимулира собствените фибробласти  да продуцират нов колаген.

След прецизното извършване на лазерното подмладяване, кожата видимо се изглажда, намалява размера на разширените пори, свиват се разширените капиляри и фините бръчици намаляват. На местата с атрофични белези състоянието на кожата видимо се подобрява.

Терапията може да се комбинира на един сеанс с приложение на Ботулинов токсин и хиалуронови филъри на местата на по-дълбоко оформените бръчки, т. нар. ТРИИЗМЕРНА  КОНЦЕПЦИЯ ЗА ПОДМЛАДЯВАНЕ НА КОЖАТА, въздействие на 3 различни кожни нива мимическа мускулатура, дълбока дерма и повърхностна дерма.

 

Най- често задавани въпроси:

Какво е усещането по време на процедурата?

Усеща се приятно затопляне, като последователна се преминава през цялата повърхност на лицето.

Кои зони са подходящи?

Всички зони , но  най-вече  лице, шия, деколте и обратната страна на дланите .

Каква продължителност има?

За лицето, тя е 50 мин.. Лице, шия и деколте – 110 мин.

Как ще изглеждам след процедурата?

Кожата е леко и приятно зачервена, което преминава след 30 мин. Без остатък. Не се наблюдава  залющване, потъмняване или парене.

Кога ще видя резултата?

Резултатът настъпва постепенно за 1 месец и се задържа трайно във времето, т.к. се оформят собствени нови структури в кожата.

Колко процедури са необходими?

За различния тип кожа и възраст са необходими различен брой процедури. Златният стандарт е 3 първоначални процедури през 3 седмици, с последващи поддържащи по 1 процедура на 3 или 6 месеца.

Противопоказания:

  • Прием на лекарства , усилващи чуствителността на кожата към светлина – тетрациклин, роакутан, ципрофлоксацин и др.
  • Ракови и предракови състояния в съответния кожен участък
  • Наличие на херпес симплекс в  съответния кожен  участък
  • Бременност
  • Епилепсия
  • Силен тен

Красивата визия на лицето  не се разглежда ката третиране на отделни проблеми и зони, а като оформяне на обща концепция  за действие, индивидуална за нуждите на всеки пациент.

Д-р Вили Нанкова, дерматолог

Дерматологикум – специализирана дерматологична практика

Leave a Comment

Създател на сайта: Д-р Васил Василев - Уролог | в партньорство с Urology.bg - Българският Урологичен Портал