Училище за атопици в Отделение по дерматология, Токуда болница София

Отделението по дерматология и венерология, Токуда Болница София организира училище за родители на деца с Атопичен дерматит. Събитието ще се проведе в рапортната зала на болница Токуда (ет. 9) на 9 февруари от 18:30 ч.
Училището е част от програмата за създаване на центрове за информация и обучение на пациенти и семействата на пациенти с атопичен дерматит.
Атопичният дерматит е заболяване, което се появява в ранна детска възраст и чиято честота се увеличава през годините. Заболяването е хронично и се проявява в ранна детска възраст, между третия и шестия месец след раждането. То протича на пристъпи с периоди на подобрение и влошаване. Атопичният дерматит е съпроводен с много интензивен сърбеж, който изнервя децата, пречи на нормалния им сън и концентрация, което често води до проблеми в училище. Тези деца са описвани от учителите като трудни деца. Ето защо, децата страдащи от атопичен дерматит се нуждаят от особени грижи от страна на семейството: специални схеми на лечение, хранене, обличане, хигиена и грижи за кожата.

Теми и дискусии които ще бъдат засегнати по време на срещата:
  • Обща информация за заболяването.
  • Грижи за децата с атопичен дерматит. Отглеждане, хранене, медикаменти, дерматологични козметични средства.
  • Високопланинско климатолечение. Ползи от немедикаментозните форми на лечение.
  • Усложнения при атопичен дерматит. Профилактика и поведение.
Лектори:
Доц. Жана Казанджиева
Д-р Здравка Демерджиева
Д-р Развигор Дърленски
Д-р Петьо Брезоев

Leave a Comment

Създател на сайта: Д-р Васил Василев - Уролог | в партньорство с Urology.bg - Българският Урологичен Портал