Какви са митовете и легендите за фимозата?

fimoza-obrqzvane-tumbФимозата е проблем, който засяга най-вече младите мъже в активна полова възраст. Често пъти в продължение на месеци и години те страдат и осъзнават, че имат проблем, но не посмяват да потърсят лекарска помощ или я отлагат поради незнание, страх, а дори и срам. От практиката прави впечатление, че обикновено минава над година от появата на оплакванията до решението за консултация с уролог, като през това време межете търсят лечние чрез различни билки, кремове или други популярни методи. Подобна реакция е съвсем нормална – все пак това е „най-важният” орган в мъжкото тяло, но подобно поведение реално не само забавя лечението, а с течение на времето фимозата става все по-тежка и съответно лечението по-агресивно.

Често пъти мъжете са много объркани и притеснени и дори не смеят да посетят лекар, не защото нямат проблем, а защото ги е страх от различни митове и легенди, на които са попаднали в интернет.  Разбира се, в много от тях има частица истина, но в случая важи правилото, че когато някой е доволен, той не пише в интернет, пишат само недоволните. И по този начин, човек попаднал на 50 мнения колко страшно и опасно е това заболяване е съвсем нормално да се изплаши.

Това е причината да се Ви представим една прекрасна статия на Д-р Василев от Българският Урологичен Портал, в която е отговорено на всички въпроси относно фимозата и обрязването.

Прочетете статията ТУК

Източник: Андрология

 

Leave a Comment

Създател на сайта: Д-р Васил Василев - Уролог | в партньорство с Urology.bg - Българският Урологичен Портал