Бъбречна криза и камъни в бъбреците

Представяме ви интересно видео на Д-р Василев, който обяснява всичко за бъбречната колика – какво я причинява, как се лекува и как да се предпазите от нея – вижте видеото:

Жените, които са раждали и са преживявали бъбречна криза, казват, че тя е несравнимо по-болезнена. Лекарите пък сравняват болката от бъбречната колика с инфакт на миокардата. Това е достатъчно, за да кажем, че става дума за една от най-острите болки в човешкото тяло и за спешно състояние, което налага незабавна лекарска помощ.
Болката е пулсираща и коликообразна, режеща, опасваща, започваща от хълбока с разпространение (ирадиация) по хода на уретера, към слабините. Често е съпроводена с гадене и повръщане, което допълнително усложнява лечението, защото приемът на лекарства през устата е силно затруднен и се налага венозно или мускулно прилагане на медикаменти. Тя е следствие преминаването на камък (конкремент) през уретера, от бъбрека към пикочния мехур.
Урологичен Център „Д-р Василев“ е специализиран в диагностиката и лечението на камъни в бъбреците и бъбречната криза и е оборудван с най-съвременна диагнистика на урологичните болести.

За преглед на бъбреците от уролог в София
Урологичен Център „Д-р Василев“
ул. Георги С. Раковски №186, тел. 0898765649

Leave a Comment

Създател на сайта: Д-р Васил Василев - Уролог | в партньорство с Urology.bg - Българският Урологичен Портал