Размерите на пениса по света

Тъй като получаваме много въпроси за „нормалните“ размери на пениса, а и може би за много мъже би било интересно да знаят, каква е средностатистическата дължина на пениса в различните държави, континенти и раси, Ви представяме Ви интересна карта на света, на която много ясно са представени размерите на пениса в повечето държави.

Кликнете върху картата, за да увеличите.

Размери на пениса

Като любопитен факт ще споменем, че едни от „най-надарените“ мъже са в Демократична Република Конго, където средната дължина на пениса е 18 см., докато в Тайланд са само 10 см. Интерсно е да отбележим, че в България средната дължина на пениса в ерекция е около 15 см.

За всеки, който е важно да знае и сравни дължината на своя пенис Ви преставяме как се мери дължината му.

Измерване дължината на пениса

За по-точно измерване, линийката би трябвало да се опре до пубисната кост. Така се измерва цялата дължина на пениса (включително и корена му). Разбира се, при по-пълните мъже с по-силно изразена мастна тъкан в пубисната област, корена на пениса може да бъде погребан в нея и в тези случаи „реалната“ дължина на пениса се различава от „ефективната“.

Тук е мястото да споменем, че понякога безсмислената „борба“ за милиметър или сантиметър в повече, може да доведе до сериозни, тежки и необратими последствия. А в действителност за повечето жените най-важното не е дължината и дебелината на пениса и те много рядко се интересуват от цифри и данни.

Очакваме Вашите допълнителни въпросии коментари.

Автор на статията: Д-р Васил Василев,

Университетска Болница „Александровска“, Клиника по Урология, София

Библиография и източници

Leave a Comment

Създател на сайта: Д-р Васил Василев - Уролог | в партньорство с Urology.bg - Българският Урологичен Портал