Операционната зала на бъдещето е в София

3d-laparoskopska-kamera-prostataПървата 3D камера работи в Хил клиник при лапароскопско лечение на рак на простата и бъбреци

Съвременната медицина е високотехнологична, което означава, че използва сложна апаратура, която непрекъснато се революционизира и усъвършества. Уникална цифрова платформа KARL STORZ OR1 FUSION ™, която интегрира всички данни и видео изображения от устройствата, които се ползват при лапароскопска операция, е налична в столичната Хил клиник. Болничното заведение е предпочитано от пациенти с рак на простата и бъбреци, защото там операциите се правят от един от най-добрите в Европа лапароскопист проф. Д-р Щолценбург. Именитият уролог е Ръководител на отделение в Университетска болница в Лайпциг (Германия) и Главен консултант на Хил клиник.

Иновативната технология, с която проф. Щолценбург ще ползва за първи път по време на операционна сесия днес в Хил клиник разпределя некомпресирани данни, видео, графики, аудио и компютър през IP мрежа. Опростената архитектура на системата позволява безпроблемна комуникация и контрол, а липсата на кабели превръщат работното място в почти нереална визия от бъдещето.

Всичко, което правим в Хил клиник – въвеждане на нови технологии, усъвършенствани техники и перфектно обучен персонал е в името на пациентите. Искаме българските мъже да бъдат излекувани безкръвно и безболезнено от рака, да преодолеят с лекота това препятствие в живота си и да продължат здрави, силни и работоспособни своя път. Доволен съм, че помагаме на толкова много хора, всеки месец идвам в България и консултирам десетки онкологично болни пациенти.  Най-голямата ми радост е, когато идват на повторен преглед след операцията и са окончателно излекувани от рака! Това е голямата ни победа над коварната болест, успех, който постигам заедно с екипа уролози в Хил клиник.” разказва проф. Д-р Щолценбург.

Бъдещето на хирургията е в ергономичните, ефикасни и безопасни цифрови системи и 3D камери. Много сме благодарни на нашите партньори KARL STORZ, че не спират да развиват медицинската апаратура и че ни дават възможност да предложим на пациентите най-напредналите методи на лечение за отстраняване на простатни и бъбречни карциноми.”, споделят от Хил Клиник.

Иновативната техника позволява на екипа, ръководен от видния немски уролог по-добра реакция по време на операция, по-прецизно отделяне на тумора и не на последно място по-бърза интервенция. Така пациентът стои по-малко време под упойка, не губи кръв, намалява рискът от постоперативни усложнения, в преобладаващата част от случаите запазва напълно своята сексуална функция и континенцията. Всичко това прави лапароскопоското лечение в Хил клиник толкова желано от българите, покосени от рака.

Leave a Comment

Създател на сайта: Д-р Васил Василев - Уролог | в партньорство с Urology.bg - Българският Урологичен Портал