Нова ендоскопска апаратура в Клиниката по Урология, УМБАЛ “Александровска”, София

На 22 януари, в Клиниката по Урология на Александровска болница бяха доставени и пуснати в експлоатация нова ендоскопска апаратура по проекта за създаване на Център за ранна диагностика и лечение на онкологични заболявания в УМБАЛ “Александровска”, който се реализира със средства от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България. Проектът е част от Средносрочната рамкова инвестиционна програма на МЗ по ОП „Регионално развитие” 2007-2013 г.

Новото високотехнологично, ендоскопско оборудване от последна генерация на реномираната фирма “Richard Wolf” отговаря на всички изисквания за ефективност на диагностичния и терапевтичния процес, както и на условията за безопасност на пациентите и на експертите, работещи с него.

mini-1
mini-2
mini-3
mini-4
mini-5

Апаратурата ще се изпозва за диагностика и ендоскопско (“безкръвно”) лечение на заболявания на пикочния мехур, простатата, лазерно разбиване на камъни в бъбреците и уретерите.
На официалното събитие присъстваха Министъра на здравеопазването Десислава Атанасова, Изпълнителният директор на Александровска Болница Проф. Лъчезар Трайков, Началникът на Клиниката по Урология Проф. Чавдар Славов, Ръководителят на Катедра по Урология Проф. Петър Панчев, както и редица други водещи уролози и гости.

За информация, в рамките на проекта се предвижда реновиране на част от сградния фонд на УМБАЛ „Александровска” с цел да се създадат оптимални условия за съхраняване и функциониране на високотехнологичното оборудване, като в срок от 5 дни, ще бъдат доставени нови 4 апарата от общо 26 предвидени в проекта, който е на стойност 12 828 796 лв.

Leave a Comment

Създател на сайта: Д-р Васил Василев - Уролог | в партньорство с Urology.bg - Българският Урологичен Портал