Лазерна операция при увеличена простата – видео-клип

Увеличената простата, наричана още Доброкачествена Простатна Хиперплазия (ДПХ) е едно от най-честите заболявания на мъжете в напреднала възраст -практически 50% от мъжете над 60 години имат увеличена простата, а на 90 години случаите може да са над 80%.

Най-често, оплакванията се дължат на разрастването на жлезата около уретрата, което постепенно все повече и повече я притиска и намалява диаметъра й. Първите симптоми са тънката струя, честото и нощтно уриниране, задръжка на урината в пикочния мехур и др. В началните стадии се провежда медикамнтозно лечение, но при липса на облекчение  или засилване на симптомите се налага хирургично лечение.

Съвремената урология разолага с различни техники и методи за лечение на увеличената простата. В тази връзка Ви представяме видео-клип ви представяме фотоселективно изпаряване на простатата със Зелен Лазер. По време на операцията се наблюдава минимално кървене и отлично освобождаване на уретрата от хиперплазиралата простатна жлеза, което ще осигури силна и бистра струя урина на пациента. Операцията е ендоскопска (безкръвна), извършва се със спинална анестезия (в гърба) и обикновено пациентите се изписват  от клиниката на следващия ден.

Автор на клипа и извършил операцията: Д-р Васил Василев – Уролог

Leave a Comment

Създател на сайта: Д-р Васил Василев - Уролог | в партньорство с Urology.bg - Българският Урологичен Портал