Акустик уейвс – нов метод за справяне с целулит

Желанието да изглеждаме по-добре е все по-завладяващо. Това върви паралелно с търсенето на нови и все по-атрактивни методики или средства, с които да спрем и върнем назад стрелките на часовника на времето.

Когато стане дума за целулит списъкът с възможностите за премахването му е впечатляващ. Логично е в такъв случай човек да си зададе въпроса:

Кой е най-добрият начин?

Несъмнено е, че такива претенции имат немалък брой технологии. Напоследък обаче една нова сериозно си проправи път и се открои сред останалите – акустичновълнова терапия.

 

Защо все пак е толкова трудно да се премахне целулитът?

Трудно е защото целулитът се влияе от много фактори, като генетичните, от които зависи кожната еластичност и циркулация; неправилен хранителен режим; липса на движение; пушене; повишени хормонални нива и тегло. Всички те водят до натрупване на мазнини дълбоко под кожата, които се заграждат от фиброзна съединителна тъкан под формата на депа. Това затруднява кръвообращението и настъпва задръжка на течности, депата набъбват повече и така още повече се притискат кръвоносните съдове, т.е получава се нещо като порочен кръг. Постепенно фиброзните нишки стават все по-малко еластични и се скъсяват, придърпват кожата на определени места и така се получава неприятната за всички „портокалова кожа”.  Важно е едно уточнение, че не всяка мазнина по тялото непременно е целулит, а само тази разположена най-повърхностно. А пък точно този най-повърхностен слой мастна тъкан най-слабо се повлиява при намаляване на теглото. И всъщност излиза, че противно на досегашните схващания корекцията на теглото и третирането на целулита са два отделни проблема.

 

Какви са предимствата на Акустичните вълни?

Акустичновълновата терапия на този етап е единствената и това е доказано в немалко проучвания, която действа едновременно върху два от основните елемента на целулита – променените съединителнотъканните влакна и изпъкналите мастни депа.

Как действат точно?

Ефектът се получава от специфичното действие на акустичните вълни. Те представляват механични или шокови вълни, като се излъчват на пулсове и създават вибрации. Вибрациите атакуват фиброзните нишки около мастните депа в подкожието. Нишките се разхлабват и разрушават и се освобождават задържаните там мазнини, вода и токсини. Паралелно се стимулира много активно произвеждането на нови и здрави колагенови влакна и постепено се възстановява еластичността и здравината на кожата. Чрез вълните се ускорява и кръвообращението и така много повече кислород и хранителни вещества достигат до тези участъци. Крайният резултат е значително по-гладка и стегната кожа. Загубата на сантиметри от обиколката е по-скоро второстепенна, но в повечето случаи е налице. В крайна сметка изчезването, а дори намаляването на целулита са си истинско чудо само по себе си.

Кой е подходящ за такава процедура?

Тъй като процедурата е напълно неинвазивна, на практика всеки човек е подходящ кандидат за нея. Важно е обаче да се знае, че най-добри резултати се получават при здрави хора и такива с тегло близко до идеалното.

 

Къде се получават най-добри резултати?

Най-ефективна е процедурата за зони, като корем, бедра, задни части, ханш (любовни дръжки), ръце. Значително се подобрява състоянието на кожата и след липосукция.

На какъв интервал се правят процедурите?

Препоръчва се курс от 8 процедури (по 2 седмично). Една процедура е с продължителност от 20 – 40 минути в зависимост от зоната, като след нея има само леко зачервяване. Може да започнете да се наслаждавате на изглаждането на кожата още след 3-тата процедура, като подобрението продължава още 3 месеца след последното третиране. Логично е, че за да се запазят максимално дълго добрите резултати се изисква поддръжка, но тя съвсем не е ангажираща, тъй като се прави на 3 месеца еднократно.

 

Какво още може да се третира с Акустичните вълни?

Освен като антицелулитна терапия, акустичните вълни са eфективни и при намаляване на стрии, ускоряват зарастването на рани, подобряват състоянието на белези. Ако след една липосукция се проведе терапия с акустични вълни резултатите са в пъти по-добри.

Материала е подготвен от специалистите на клиника Дерма Вита

 

Leave a Comment

Създател на сайта: Д-р Васил Василев - Уролог | в партньорство с Urology.bg - Българският Урологичен Портал